20 Nisan 2025 11:38

Viyana'dan Türkiye'ye dayanışma eylemi

Viyana - Avusturya’nın başkenti Viyana’da CHP, Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Sosyal Demokratlar Derneği ve Özgür Alevi Derneğinin çağrısıyla Türkiye halkları ile dayanışma eylemi yapıldı.

19 Mart’ta Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması ve ardından tutuklanması ile Türkiye gençliği başta olmak üzere geniş halk kitlelerinin demokrasi ve temel özgürlükler için sürdürdüğü mücadeleye dikkat çekilen eyleme Avusturya Komünist Partisi (KPÖ) ve Sol Sendikal Blok (GLB) da katılarak destek verdi. 

Fotoğraf: Sinan Ceviz/Evrensel

Westbahnhof önünde toplanan kitle Christian-Broda-Platz’a bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş boyunca sık sık “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek”, “Siyasi tutsaklar serbest bırakılsın” sloganları atıldı.

Yürüyüşün ardından hazırlanan metin Türkçe ve Almanca olarak okundu. 

Ortak açıklamanın ardından katılımcı kurumlar kitleyi selamlarken, yürüyüşe katılan Viyana eyalet meclisi seçimlerine Yeşiller listesinden giren Berivan Aslan ve KPÖ listesinden giren Barbara Urbanic de söz alarak destek mesajlarını kitleyle paylaştılar. (Evrensel)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Sermaye diktası

Sermaye diktası

İşçi başına 608 bin lira aylık kâr elde eden TÜPRAŞ, dayattığı sefalet sözleşmesine direnen işçilerin eylemlerini ‘tutanakla işten atma’ tehdidini kullanarak şimdilik bastırdı. Kimi zaman ‘demokrasi nutukları’ atan büyük sermayenin, harekete geçen işçiyi önce polisle sonra fişleyerek tehdit etmesi, ülkedeki ‘otoriterleşme’nin esasen kimin işine yaradığını ve sermaye diktasının vardığı boyutu gösteriyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli getirildi.

Evrensel'i Takip Et